HomeNieuwsBruisende familiedag op zondag 1 juli 2018 in centrum van Schinveld

Bruisende familiedag op zondag 1 juli 2018 in centrum van Schinveld

Kom in vakantiestemming tijdens het ZoeëmerFlestival

BEEKDAELEN / SCHINVELD – Zin in de zomer. Dat krijg je na een bezoek aan het ZoeëmerFlestival in Schinveld op zondag 1 juli. Een bruisende familiedag met een grote straatmarkt of braderie, nostalgische kermisattracties, de flessenpost in de Rode Beek en live muziek van Like to Sing, Raehr, Steamtime en Atomic4. Alles is gratis toegankelijk.

De Rode Beek, die dwars door Schinveld loopt, was jarenlang overkluisd. Sinds deze echter weer zichtbaar is gemaakt, genieten inwoners en toeristen van dit mooie stukje natuur. Ondernemersvereniging BCO, bedacht jaren geleden een ludieke wedstrijd rondom dit water. De flessenpost blijft sindsdien een publiekstrekker en komt zelfs terug in de naam van het evenement, (zomer-) Flestival. Tijdens de flessenpost mogen kinderen tot en met 12 jaar hun lege drinkflesje, voorzien van een briefje met hun gegevens, te water laten. Vervolgens rent de meute langs de Rode Beek richting de nieuwe visvijvers. Degene wiens flesje bij de finish als eerste het eerst uit het water wordt gevist, wint een leuke prijs.

Grote straatmarkt met 90 kramen
De straatmarkt wordt dit jaar groots en professioneel aangepakt met medewerking van het ervaren team Sint Christoffelmarkt, bekend van de grote braderieën, zoals die met Hemelvaart in Hoensbroek. Maar liefst 90 kramen zullen door de straten rondom het centrum slingeren met voor ieder wat wils: van zonnebril tot (kinder-)kleding, van woonaccessoires tot speelgoed. De nostalgische kermis hanteert de prijzen van toen: Een tien-rittenkaart, geldig voor alle attracties, kost slechts 2,50 euro. Terwijl de kinderen zich vermaken kunt u tussendoor genieten van het aanbod van de plaatselijke horeca op gebied van eten en drinken en luisteren naar live-muziek van lokale bands.

Finale NK Sterkste Man op zaterdag 30 juni
Het gratis toegankelijke zomerfeest duurt dit jaar maar liefst twee volle dagen. Het organiserende BCO, maakt dit jaar de koppeling met de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Sterkste man. Huidige sterkste man van Nederland, Alex Moonen uit Schinveld, verdedigt deze dag zijn titel: 'Geweldig, deze battleground in eigen dorp!' De Beekplaats wordt op zaterdag 30 juni speciaal voor dit spektakel verbouwd tot een heuse wedstrijdarena met tribunes rondom, die plaats bieden aan circa 1000 man publiek.

'Het past perfect in onze doelstelling om, in nauwe samenwerking met BCO, een nieuw en structureel dorpsevenement op te zetten als vervanging van de jaarlijkse kermis, die helaas niet meer levensvatbaar bleek,' zo laat het bestuur van gemeente Onderbanken weten.

 

Programma overzicht van beide dagen:

ALLES is GRATIS toegankelijk!
(de kermisattracties kosten 10 ritten voor 2,50 euro)

 

Zaterdag 30 juni 2018

11.00 - 22.00 uur ETEN en en DRINKEN
Muziek van DJ Locomotion Radio
11.00 – 19.00 uur Nostalgische KERMIS
13.00 – 18.00 uur Wedstrijden Sterkste Man van Nederland
20.00 – 22.00 uur Muziek van Feest DJ's Romano en Kevin

 

Zondag 1 juli 2018

11.00 - 22.00 uur ETEN en en DRINKEN
Muziek van DJ Locomotion Radio
11.00 – 19.00 uur Nostalgische KERMIS
14.00 uur Start Flessenpost Race in Rode Beek
16.15 uur Prijsuitreiking Flessenpostrace
11.00 – 17.00 uur Grote Straatmarkt / BRADERIE met 90 kramen

Live muziek vanuit de podiumwagen op de Bleekplaats:

11.00 – 12.00 uur Jeugdkoor Like to Sing
13.00 – 14.00 uur Steamtime
15.00 – 17.00 uur Atomic 4
19.00 – 22.00 uur Raehr
Go to top